RepteIlunion, un equipo de la ONCE que corre por las personas

RepteIlunion«El nostre equip s’anomena RepteILUNION perquè el formem 6 persones que, d’una manera o una altra treballem per millorar la qualitat de vida de totes les persones des d’una entitat ja creada per això: L’ONCE, la seva Fundació i el Grup el seu d’empreses (anomenades ILUNION) que donen feina a nombrosos treballadors amb diverses discapacitats.

Ara volem que a aquest repte diari de treballar per les persones se li sumi un repte extraordinari participant a la cursa Trailwalker organitzada per una altre entitat dedicada a les persones: Oxfam Intermón.

Som 6 homes els quals ens agrada l’esport com a mitja de relació, de superació personal, de contacte amb la natura. Ens agrada conèixer altres cultures que ens ensenyin altres formes de veure el món. Som 6 homes inquiets, 6 persones amb els nostres interessos, les nostres capacitats i les nostres limitacions. Per a tres de nosaltres la pèrdua de visió és una de les limitacions més visibles encara que, us ho asseguro, en tenim algunes més. Però el que realment ens importa és dir-vos que el José, l’Àngel, l’Adrià, l’Antonio, en David i el Ramon correrem aquesta cursa com si fóssim un, perquè això és el que som, un equip.

Per al desenvolupament d’aquest repte tenim el suport d’ILUNION que representa a la perfecció el que volem transmetre: Illusió per complir un repte i unió perquè és un repte en equip en haver de finalitzar la cursa tots junts, sense oblidar la resta d’aspectes amb els quals ens identifiquem amb ILUNION: esforç, compromís amb l’ONCE, il·lusió per un projecte, inclusió per a les persones amb discapacitat, esperit de superació i, per descomptat, solidaritat.

Per cert, a part del repte que ara ens ocupa tenim molts d’altres que hem fet entre tots els components i no volem deixar d’explicar-los. Uns més que altres, és clar, però entre tots hem fet:

Amb bicicleta: la Titan Desert, la travessa a Mongòlia, la Lapònia hivernal , els Canals de Midi, el Danubi, travessa d’Albània, el Camí de Santiago i la Transpirenaica o, hem participat amb curses populars com Gósol-Berga, els Monegros, Lles de Cerdanya, Berga-Berga, els Pedals de Foc, 24 hores de Sant Joan Despí, Codinenca, Marxa d’Or, Trencacames…

I també s’ha fet la volta a Groenlàndia i la travessa del Llac Clear Wather al Canadà i moltes rutes per la Costa Brava en caiac. Hem pujat muntanyes com el Kilimanjaro, al camp base del k-2, travesses per Equador, Àfrica, Patagònia, Nepal i, és clar, pels cims del Pirineu.

Corrent hem fet més de 150 curses de 10 km per asfalt, més de 50 mitges maratons, i 12 maratons. Per muntanya més de 60 curses de menys de 21 km, 50 curses entre 21 i 42 km, 15 de més de 45 km i 4 ultres de més de 70. I tenim dos jugador de Goalball, esport paralímpic per cecs per excellència.

Però això ja és passat, el present és entrenar junts per assolir el repte de curt termini: la Oxfam Trailwalker. Estem il·lusionats i units en aquest projecte personal i social. Ens agradaria que ens hi acompanyéssiu. Fent-vos seguidors a @reto2015oit».

………………………………………………………………………………………….

«Nuestro equipo se denomina RepteILUNION porque lo formamos 6 personas que, de una manera u otra, trabajamos para mejorar la calidad de vida de todas las personas desde una entidad ya creada para eso: La ONCE, su Fundación y el Grupo de sus empresas (llamadas ILUNION) dan trabajo a numerosos trabajadores con varias discapacidades.

Ahora queremos sumar a este reto diario de trabajar por las personas otro reto extraordinario: participar en el Trailwalker, un desafío organizado por otra entidad que también se dedica a las personas, Oxfam Intermón.

Somos 6 hombres a los que nos gusta el deporte como medio para relacionarnos con los demás, de superación personal, de contacto con la naturaleza. Nos gusta conocer otras culturas que nos enseñen otras formas de ver el mundo. Somos 6 hombres inquietos, 6 personas con nuestros intereses, nuestras capacidades y nuestras limitaciones. Para tres de nosotros la pérdida de visión es una de las limitaciones más visibles aunque, os lo aseguro, tenemos algunas más. Pero lo que realmente nos importa es que José, Àngel, Adrià, Antonio, David y Ramón correremos esta prueba como si fuéramos uno, porque es lo que somos, un equipo.

Para el desarrollo de este reto tenemos el apoyo de ILUNION que representa a la perfección lo que queremos transmitir: ilusión para cumplir un reto y unión, porque es un reto en equipo el tener que finalizar la carrera todos juntos, sin olvidar el resto de aspectos con los cuales nos identificamos con ILUNION: esfuerzo, compromiso con la ONCE, ilusión por un proyecto, inclusión para las personas con discapacidad, espíritu de superación y, por supuesto, solidaridad.

Por cierto, aparte del reto que ahora nos ocupa tenemos muchos otros que hemos hecho entre todos los componentes y no queremos dejar de explicaros. Unos más que otros, está claro, pero entre todos hemos hecho:

En bicicleta hemos realizado la Titan Desert, la travesía en Mongolia, la Laponia invernal, los Canales de Midi, el Danubio, la travesía de Albania, el Camino de Santiago y la Transpirenaica o hemos participado en carreras populares como Gósol-Berga, los Monegros, Lles de Cerdaña, Berga-Berga, los Pedales de Fuego, 24 horas de Sant Joan Despí, Codinenca, Marcha de Oro, Trencacames…

Y también se ha hecho la vuelta en Groenlandia y la travesía del Lago Clear Wather en el Canadá y muchas rutas por la Costa Brava en kayak.

Hemos subido montañas como el Kilimanjaro, al campo base del k-2, travesías por Ecuador, África, Patagonia, Nepal y, obviamente, por las cumbres del Pirineu.

Corriendo hemos hecho más de 150 carreras de 10 km por asfalto, más de 50 medios maratones, y 12 maratones. Por montaña más de 60 carreras de menos de 21 km, 50 carreras de entre 21 y 42 km, 15 de más de 45 km y 4 ultras de más de 70. Y tenemos dos jugadores de Goalball, deporte paralímpico por ciegos por excelencia.

Pero esto ya es pasado, el presente es entrenar juntos para lograr el reto de corto plazo: el Oxfam Intermón Trailwalker. Estamos ilusionados y unidos en este proyecto personal y social. Nos gustaría que nos acompañarais haciéndoos seguidores @rindo2015oit».

Hay 1 comentario